Etlarin eväät: Ahvenfileet ja hernesose

Ahvenen käsittely riippuu sen käyttötavasta. Fileinä nautittuna ahven perataan ja fileoidaan poistaen siitä myös nahka.

Ahvenfileet ja hernesose

Hernesose:

500 g herneenpalkoja

0,5 dl öljyä

0,5 tl kuivattua minttua tai tuoretta 1-2 rkl

ripaus suolaa ja mustapippuria

Ahvenfileet:

600 g ahvenfileitä

1 tl suolaa, mustapippuria myllystä

Paistamiseen: 25 g voita ja 1 rkl öljyä

1. Silvi herneet ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia.

2. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.

3. Kaada herneet sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta herneet.

4. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla.

5. Kuivaa ahvenfileet ja mausta ne suolalla.

6. Paista fileet useassa erässä voi-öljyseoksessa pannulla 2–3 minuuttia per puoli.

7. Pyyhi pannu puhtaaksi paistokertojen välissä. Rouhi paistettujen fileiden pinnalle mustapippuria.

8. Tarjoa hernesoseen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.