Etlarin eväät: Uuden sadon nakkikeitto

Kukkien ja sadonkorjuun aika on palkitsevaa, silloin nautitaan oman puutarhan kauneudesta ja sadosta.

Uuden sadon nakkikeitto

8 uuden sadon perunaa

1 l lihalientä

300 g nakkeja

400 g juureksia (naurista, palsternakkaa, selleriä, porkkanaa)

1 kesäsipuli varsineen

suolaa

mustapippuria

½ dl persiljaa

1. Kuori ja paloittele perunat ja juurekset.

2. Kuumenna lihaliemi ja lisää perunat ja juurekset. Anna kiehua 10 minuuttia.

3. Paloittele nakit 5-6 osaan.

4. Lisää nakit ja hienonnettu kesäsipuli, anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.

6. Tarjoa keitto leivän kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.