Etlarin eväät: Isoäidin kananmunakastike

Miedosti sipulille tuoksuva ja maistuva ruohosipuli sopii mm. salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin ja pataruokiin – kaikkialle, missä sipulia muutenkin käytetään.

Isoäidin kananmunakastike

60 g voita tai margariinia

1 dl vehnäjauhoja

5 dl kulutusmaitoa

3 keitettyä kananmunaa

suolaa, valkopippuria

0,5 dl ruohosipulia tai kesäsipuli varsineen pieneksi hakattuna

1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja imeytä siihen jauhot. Hauduta miedolla lämmöllä hetki, jauhot eivät saa ruskistua.

2. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

3. Anna kiehua hiljaa hymyillen noin 10 minuuttia. Palaa herkästi pohjaan.

4. Murskaa kananmunat esim. haarukalla ja sekoita kastikkeeseen.

5. Lisää myös ruohosipuli tai kesäsipuli.

6. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Maista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.