Etlarin eväät: Lohi-kolmioleivät

Valitse leiväksi kuituisempi täysjyvävuokaleipä, lisukkeeksi dippikasvikset ja juomaksi vaikkapa raikasta jääteetä.

Lohi-kolmioleivät

12 isoa täysjyväleipäviipaletta

250 g savulohta

200 g maustettua tuorejuustoa (katkarapu tai lohi)

1 kesäsipuli varsineen pilkottuna

0,5 dl hienonnettua tilliä

1-2 rkl sitruunamehua

mustapippuria, maitoa

jääsalaattia

1. Poista savulohesta ruodot ja pilko palasiksi.

2. Hienonna tilli.

3. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon savulohi, kesäsipuli, tilli, sitruunamehu ja hiukan pippuria.

4. Jos seos tuntuu liian tanakalta siveltäviksi leiville, notkista sitä hiukan maidolla.

5. Jaa tahna kuudelle leivälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle jääsalaatin lehti.

6. Paina päälle päällystämätön leipäviipale ja jaa leivät kahdeksi kolmioksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.