Etlarin eväät: Lihapyörykät

Vihannespaprikan hedelmän vesipitoisuus on yli 90 %. Paprika sisältää muun muassa C- ja E-vitamiineja, A-vitamiinin esiasteita sekä B-ryhmän vitamiineja.

Lihapyörykät

600 g jauhelihaa

2 dl vettä

1 dl korppujauhoja

2 uuden sadon sipulia varsineen

2 valkosipulin kynttä

½ paprika

1 kananmuna

0,5 dl erilaisia yrttejä hienonnettuna

1-2 tl suolaa

1 tl mustapippuria rouheena

1. Sekoita korppujauhot + vesi ja anna turvota hetki.

2. Hienonna kaikki sipulit ja paprika.

3. Sekoita kaikki aineet keskenään.

4. Muotoile taikinasta pieniä pullia kostutetuin käsin leivinpaperille (noin 20-25 kpl).

5. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.