Etlarin eväät: Varhaisperunakulho

Jos haluat nauttia varhaisperunoista talvellakin, säilö ne pakastimeen. Keitä perunoita 2–5 minuuttia, koon mukaan. Jäähdytä perunat nopeasti, kuivaa esim. talouspaperilla, pussita ja pakasta.

Varhaisperunakulho

n. 800 g kypsiä varhaisperunoita

2 rkl öljyä

1 rkl voita

250 g mungpavun ituja

400 g savukalaa, esim. lahnaa, ahventa, siikaa tai lohta

Lisäksi herneitä, retiisejä, hölskytyskurkkuja

Tilli-tahinikastike:

3 rkl tahinia

1 rkl hunajaa

0,5 dl vettä

1 sitruunan mehu

1 ruukku tilliä silputtuna

0,5 tl suolaa

1. Soseuta kastikkeen ainekset tasaiseksi, valuvaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

2. Leikkaa perunat puoliksi. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa.

3. Paista perunoita pannulla leikkauspinta alaspäin noin 5 minuuttia, kauniin värisiksi.

4. Jaa perunat annoskulhoihin. Lisää jokaiseen kulhoon mungpavun ituja ja savukalaa sekä maun mukaan herneitä, retiisejä ja hölskytyskurkkuja.

5. Viimeistele annokset tilli-tahinikastikkeella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.