Haaveiletko muutosta ulkomaille? Lahtelaisparin vinkeillä saat rahaa säästöön

Saara Larkio

Kaksi vuotta maailmalla reissannut lahtelaispari Niko Torvinen ja Teija Nikkari myivät ja lahjoittivat omaisuutensa pois, ja jättivät Suomen ainakin toistaiseksi. He sanovat, että lähes jokainen suomalainen voi tehdä saman, jos haluaa. Kysyimme heiltä säästövinkkejä pidempiaikaisesta irtiotosta haaveileville.

1. Pienillä päätöksillä saa paljon aikaan. Tehokkain tapa on siirtää palkkapäivänä osa rahasta toiselle tilille, ettei sitä vahingossa tule hassattua.

2. Millaista elintasoa haluat pitää yllä matkalla? Se, mihin matkustat, vaikuttaa paljon tarvitsemaasi rahamäärään. Kaakkois-Aasia on hintatasoltaan varsin edullinen.

3. Kun miettii, mitä säästämällään rahalla saa reissussa, se motivoi säästämään.

4. Tee reissubudjetti ja seuraa sitä matkan aikana.

5. Jos lähdet kaverin tai puolison kanssa, keskustelkaa odotuksistanne ja rahankäytöstä ennen matkaa perusteellisesti. Mitä haluaa tehdä, paljonko siitä maksaa, missä haluaa käydä ja mitä on valmis sen eteen tekemään?

6. Ota selvää, voitko tehdä jotain työtä matkakohteissa.

7. Lähestulkoon jokaisella suomalaisella on varaa lähteä matkaan jos vain on valmis tekemään töitä sen eteen. Kyse on valinnoista.

8. Vinkkinä haaveilijoille: sohva ja televisio myyntiin ja maailmalle. Päätöksen tekeminen on vaikeinta, loppu hoituu kyllä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 3. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 4. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 5. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 6. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 7. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 10. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 11. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 12. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 13. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 14. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 15. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.