Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Teemat

Haaveiletko muutosta ulkomaille? Lahtelaisparin vinkeillä saat rahaa säästöön

Bohol-saari Filippiineillä huhtikuussa 2015. Teija Nikkari köysiradalla, jolla pyöräiltiin vaijeria pitkin kukkulalta toiselle. Kuva: Teija Nikkari & Niko Torvinen

Kaksi vuotta maailmalla reissannut lahtelaispari Niko Torvinen ja Teija Nikkari myivät ja lahjoittivat omaisuutensa pois, ja jättivät Suomen ainakin toistaiseksi. He sanovat, että lähes jokainen suomalainen voi tehdä saman, jos haluaa. Kysyimme heiltä säästövinkkejä pidempiaikaisesta irtiotosta haaveileville.

1. Pienillä päätöksillä saa paljon aikaan. Tehokkain tapa on siirtää palkkapäivänä osa rahasta toiselle tilille, ettei sitä vahingossa tule hassattua.

2. Millaista elintasoa haluat pitää yllä matkalla? Se, mihin matkustat, vaikuttaa paljon tarvitsemaasi rahamäärään. Kaakkois-Aasia on hintatasoltaan varsin edullinen.

3. Kun miettii, mitä säästämällään rahalla saa reissussa, se motivoi säästämään.

4. Tee reissubudjetti ja seuraa sitä matkan aikana.

5. Jos lähdet kaverin tai puolison kanssa, keskustelkaa odotuksistanne ja rahankäytöstä ennen matkaa perusteellisesti. Mitä haluaa tehdä, paljonko siitä maksaa, missä haluaa käydä ja mitä on valmis sen eteen tekemään?

6. Ota selvää, voitko tehdä jotain työtä matkakohteissa.

7. Lähestulkoon jokaisella suomalaisella on varaa lähteä matkaan jos vain on valmis tekemään töitä sen eteen. Kyse on valinnoista.

8. Vinkkinä haaveilijoille: sohva ja televisio myyntiin ja maailmalle. Päätöksen tekeminen on vaikeinta, loppu hoituu kyllä!

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi