Pois heitettävän ruoan määrää pystyy halutessaan vähentämään huomattavasti. Eniten heitetään pois kasviksia ja miltei yhtä paljon kotona tehtyä ruokaa.
Tomaattikeitto
500 g tuoreita tomaatteja (myös hieman pehmeät käy)
(tai noin 250 g paseerattua tomaattia ja muutama tuore tomaatti)
1 l tomaattimehua
½ sitruunan mehu
2 puristettua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa, mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuoretta basilikaa
nippu kevätsipulia
Lisäksi:
paahdettuja ruisleipätikkuja
1. Pilko tomaatit. Lisää tomaattimehu, sitruunan mehu, valkosipulit, mausteet ja tomaattipyree.
2. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
3. Silppua sipuli hyvin hienoksi. Sekoita tomaattiseoksen kanssa ja tarjoa kylmänä alkukeittona.
4. Tarjoa lisäksi paahtimessa tai pannulla öljytilkkasessa paahdettuja ruisleipätikkuja, hieman kuivahtanut leipä sopii hyvin.