Etlarin eväät: Yrttinen kesäkurpitsakeitto

Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.

Yrttinen kesäkurpitsakeitto

3 rkl öljyä

2 kesäkurpitsaa (vihreitä ja/tai keltaisia)

pieni purjo

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

pieni purkki tomaattipyreetä

1/2 tl sokeria

basilikaa

oreganoa

ripaus minttua

persiljaa

Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa

1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.

2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.

3. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut