Etlarin eväät: Kukkafocaccia

Koristelussa on vain mielikuvitus rajana, tee leivästä omannäköisesi. Leivän voi antaa vaikka lahjaksi ikään kuin leipätauluna.

Kukkafocaccia

4 dl vettä

30 g hiivaa

1½ tl suolaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

½ dl oliiviöljyä

Koristeluun:

esim. paprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipuli, oliiveja, kirsikkatomaatteja.

Pinnalle: 3 rkl oliiviöljyä, 1 tl sormisuolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

3. Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.

4. Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.

5. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pintaan kasviksilla kukkia.

6. Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.

7. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut