Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Etlarin eväät: Parsa-yakitorit (eli vartaat)

Tarjoa vartaat esimerkiksi keitetyn viljalisäkkeen tai riisin ja hölskytyskurkkujen kanssa.

Parsa-yakitorit (eli vartaat)

1 nippu parsaa

600 g broilerin paistileikettä

Marinadi:

2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 dl soijakastiketta

0,5 dl vettä

0,5 dl riisiviinietikkaa (tai viinietikkaa)

2 rkl sokeria

varrastikkuja

1. Laita varrastikut likoamaan veteen ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Valmista marinadi: laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Leikkaa broileri saksilla tai veitsellä paloiksi.

4. Napsauta parsoista puinen tyvi pois ja leikkaa varsi 3–4 sentin mittaisiksi paloiksi.

5. Pujota broileri- ja parsapaloja vuorotellen varrastikkuihin.

6. Laita vartaat uunipellille leivinpaperin päälle, sivele marinadilla ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.

7. Kaada loput marinadista vartaiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

8. Tarkista kypsyys.