Etlarin eväät: Kesäiset kasvisnyytit

Kasvisnyytit voi valmistaa uunissa tai grillissä ja maistuvat sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Kesäiset kasvisnyytit

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1 paprika

2 tomaattia

2 (puna)sipulia

noin 150 g fetajuustoa

3 valkosipulinkynttä

1 1/2 tl oreganoa

1 1/2 tl timjamia

mustapippurirouhetta

öljyä

1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi.

2. Halkaise paprika ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi.

3. Halkaise ja viipaloi sipulit ja lohko tomaatit. Valuta feta ja leikkaa kuutioiksi.

4. Yhdistä ainekset kulhossa. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja anna maustua.

5. Revi alumiinifoliosta neljä reilua palaa ja jaa ainekset niille. Nosta folion reunat ylös, mutta jätä nyytit hieman auki.

6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voit kypsentää nyytit myös grillissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut