Etlarin eväät: Kalakeitto

Kesän ensimmäiset sipulit myydään tuoreina nippusipuleina, jotka sopivat pilkottaviksi ruokiin ja salaatteihin varsineen.

Kalakeitto

300 g kalaa kuutioina

500 g perunaa

1 kevätsipuli

2 l kalalientä

2 dl ruokakermaa

1-2 tl suolaa

tilliä hienonnettuna

ruohosipulia hienonnettuna

valkopippuria

1. Silppua kevätsipuli varsineen.

2. Kuori ja kuutioi perunat, lisää kattilaan kevätsipulin valkean osan kanssa, kaada kalaliemi päälle ja mausta suolalla.

3. Keitä noin 20 minuuttia.

4. Lisää kerma, kevätsipulin vihreä osa, tilli, ruohosipuli, ripaus valkopippuria ja kalakuutiot.

5. Anna kiehua 3-4 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Maista ja mausta mieleiseksi.

6. Lisää lopuksi hienonnettua ruohosipulia myös keiton päälle ja tarjoa ruisleivän kera.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut