Etlarin eväät: Sienipiirakka

Sienipiirakan pohjan voi valmistaa myös kuutioidusta leivästä.

Sienipiirakka

pohja

1½ l vaaleita leipäkuutioita

3 munaa

1 tl timjamia

½ tl suolaa

täyte

2 rkl öljyä

3 dl pakastettuja käsiteltyjä sieniä tms.

1 paprika

½ purjo

2 dl ranskankermaa

2 munaa

½ tl rouhittua mustapippuria

½ tl suolaa

1. Leikkaa leipä noin 1 cm:n kuutioiksi. Sekoita leipäkuutioiden joukkoon vatkatut munat ja mausteet.

2. Painele seos voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

3. Kuutioi paprika ja suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo.

4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

5. Laita sulatetut ja pilkotut sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna niin, että sienistä haihtuu neste.

6. Lisää öljy, paprika ja purjo. Hauduta muutama minuutti.

7. Levitä sieni-kasvisseos leipäkuutioiden päälle.

8. Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan.

9. Paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on saanut kullanruskean värin ja on hyytynyt.

10. Täytteeseen voi lisätä esim. kinkku- tai savukalakuutioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.