Etlarin eväät: Nakki-kasvispata

Keittiön puhtautta on helppo ylläpitää, kun jäljet siivoaa heti ruoanvalmistuksen jälkeen. Tiskaa, laita ruoka-aineet paikoilleen ja pyyhi tasot – ja nauti!

Nakki-kasvispata

6 perunaa

1 punasipuli

2 keltaista paprikaa

200 g porkkanoita

500 g tomaattia

2 vartta lehtiselleriä

1 rkl rypsiöljyä

2 dl vettä

1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)

1 tl suolaa, 1 tl mustapippuria

200 g nakkeja

1. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli.

2. Paloittele perunat ja porkkanat pieniksi ja muut kasvikset isommiksi paloiksi. Lohko sipuli.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paloitellut perunat, porkkanat, sipuli sekä vesi.

4. Kuumenna sekoitellen noin 10 minuuttia.

5. Lisää loput paloitellut kasvikset sekä mausteet.

6. Lisää hiukan vettä, jos kasviksista ei irtoa nestettä riittävästi.

7. Anna hautua nakkien valmistelun ajan.

8. Ruskista pilkottuja nakkeja kuumalla paistinpannulla hetki.

9. Lisää nakit kasvispataan ja keitä hiljaa poreillen, kunnes perunat ovat kypsiä.

10. Tarkista kypsyys ja maku. Mausta tarvittaessa lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.