Innokkaimmat neulojat tekevät jo joulukalenterisukkaa

Joulukalenterivillasukan ensimmäinen vihje annettiin perjantaina. Osallistujat eivät tiedä ennakkoon, millainen sukasta tulee. Merja Turunen

Chiméne Bavard

Käsityöihmisillä on joulun alla kiireistä. Lahjojen neulomisen lisäksi joulukuun alku on tarkoittanut jo kolmena vuonna käsityölankoja valmistavan Novitan Joulukalenteri-villasukan aloittamista.

Joulukalenterisukassa annetaan vihjeitä eli ohjetta sukan neulomiseen vähän kerrallaan. Osallistujat eivät tiedä ennakkoon, millainen sukasta tulee.

Tämän vuoden kalenterisukan on nimi on Talviyö ja sen on suunnitellut Sari Nordlund. Sukassa on 12 vihjettä, joista ensimmäinen annettiin Novitan Facebook-ryhmässä perjantaina 29.11. Kalenterisukkaa varten suositellaan väriparit, mutta osallistujat voivat valita myös omia värejään.

– Joulukalenterisukka on vuoden suosituin ja odotetuin yksittäinen neuleohje. Vuoden 2017 kalenterisukan suosio kaatoi verkkosivumme, sisällöntuottaja Sara Rönnback Novitalta kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut Vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.