Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Etlarin eväät: Mansikka-juustosalaatti

Kesäiseen salaattiin mansikat tuovat raikasta makua ja iloista väriä.

Mansikka-juustosalaatti

1 nippu parsaa

1 sitruunan mehu

0,5 dl öljyä

0,25 tl suolaa

0,5 tl sokeria

0,5 tl rouhittua mustapippuria

n. 200 g salaattisekoitusta

200 g leipäjuustoa tai kotijuustoa

1,5 dl saksanpähkinöitä

n. 250 g mansikoita

1. Napsauta parsojen puinen tyvi pois. Jos kuori on paksu, kuori varret.

2. Höylää parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuiksi nauhoiksi.

3. Sekoita kulhossa sitruunan mehu, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri.

4. Lisää parsanauhat seokseen. Kääntele ja anna tekeytyä viileässä noin tunti.

5. Levitä salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja lisää päälle parsanauhat sekä sitruuna-öljyliemi.

6. Kuutioi juusto ja lisää salaatin päälle.

7. Rouhi saksanpähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi, paahda rouhetta hetki kuumalla ja kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.