Etlarin eväät: Kananmuna-kinkkulaatikko

Kananmuna on ravitsemuksellisesti rikas, nopea eväs ja keittiön yksi monipuolisimmista raaka-aineista. Se on myös ravintoarvoiltaan lähes täydellinen ruoka-aine.

Kananmuna-kinkkulaatikko

150 g kinkkua suikaleina

1 pussi (300 g) pakastekasvissekoitusta

1 kevätsipuli

4 kananmunaa

3 dl maitoa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

yrttejä

voiteluun öljyä

1. Paahda pakastekasviksia ja pilkottua kevätsipulia kuivalla pannulla, kunnes kasviksista irtoava neste haihtuu ja kasvikset saavat väriä. Lisää lopuksi joukkoon kinkkusuikaleet ja paista hetki.

2. Sekoita kulhossa munat, maito, suola, pippuri ja yrtit.

3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 1 l). Voitele leivinpaperia hieman.

4. Lisää päälle kasvis-kinkku seos.

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.

6. Nauti raikkaan salaatin kera.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut