Suomen olosuhteet sopivat parsalle hyvin, sillä se vaatii pitkää päivää, viileää säätä ja tasaista lämpötilaa. Hyvää helatorstaita!
Parsa-lohipiilot
5 voi- tai lehtitaikinalevyä (500 g)
10 vihreää parsaa
150 g tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta siivuina
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna sulaa.
2. Puolita levyt niin, että saat 10 neliötä. Levitä jokaisen neliön keskelle tuorejuustoa.
3. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi ja jaa ne neliöille.
4. Huuhtele parsat, napsauta pois kuiva tyvi ja aseta varret tuorejuuston päälle.
5. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja rullaa taikinaneliöt täytteineen napakoiksi kääröiksi.
6. Aseta ne saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri.