Etlarin eväät: Parsa-lohipiilot

Suomen olosuhteet sopivat parsalle hyvin, sillä se vaatii pitkää päivää, viileää säätä ja tasaista lämpötilaa. Hyvää helatorstaita!

Parsa-lohipiilot

5 voi- tai lehtitaikinalevyä (500 g)

10 vihreää parsaa

150 g tuorejuustoa

150 g kylmäsavulohta siivuina

mustapippuria myllystä

1 kananmuna

seesaminsiemeniä

1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle ja anna sulaa.

2. Puolita levyt niin, että saat 10 neliötä. Levitä jokaisen neliön keskelle tuorejuustoa.

3. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi ja jaa ne neliöille.

4. Huuhtele parsat, napsauta pois kuiva tyvi ja aseta varret tuorejuuston päälle.

5. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja rullaa taikinaneliöt täytteineen napakoiksi kääröiksi.

6. Aseta ne saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut