Etlarin eväät: Raparperi-mansikkakiisseli

Kirpakka raparperi on alkukesän herkku, joka sopii mansikan kanssa hyvin yhteen.

Raparperi-mansikkakiisseli

1 l raparperipaloja

8 dl vettä tai vaaleaa mehua

1-2 dl sokeria

½ l mansikoita viipaleina (pakaste)

suurustamiseen: 1 dl kylmää vettä, 4 rkl perunajauhoja

1. Kaada raparperipalat kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes raparperi alkaa hajota. lisää sokeri.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen.

3. Kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiseoksen joukkoon.

4. Kuumenna ja sekoita kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila levyltä.

5. Lisää mansikkaviipaleet kattilaan. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon, ripottele päälle sokeria.

6. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut