Etlarin eväät: Parsakeitto

Kun parsa on kylvetty, satoa päästään korjaamaan vasta muutaman vuoden kuluttua. Herkkää kasvia on käsiteltävä hellävaraisesti, ja työvaiheet kitkemisestä korjuuseen sekä niputtamiseen vaativat paljon käsityötä.

Parsakeitto

2 nippua parsaa

6 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl voita tai öljyä

2 dl pakaste herneitä

2 dl kuohukermaa tai kasvikermaa

0,5 sitruunan mehu

rouhittua mustapippuria

1. Huuhtele ja kuori parsat ohuelti. Napsauta kuiva tyvi pois.

2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää suola, sokeri sekä parsan kuoret ja kannat.

3. Keitä noin 10 minuuttia ja siivilöi liemi talteen.

4. Leikkaa parsoista nuput ja laita ne syrjään. Leikkaa varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.

5. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuleita hetki.

6. Lisää parsan varret, liemi ja herneet. Keitä, kunnes parsat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

7. Lisää kuohukerma sekä sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Maista ja tarkista suola.

8. Paahda parsan nuppuja hetki pannulla ja lisää keiton päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut