Etlarin eväät: Täytetyt paprikat

Monikäyttöiset paprikat kotiutuivat suomalaiseen ruokavalioon 1970-luvulla. Nykyisin tuoreita paprikoita popsitaan reilut kolme kiloa henkeä kohden vuodessa, missä on edelleen reilusti kasvunvaraa.

Täytetyt paprikat

1 dl ohraa

4 isoa (tai 6 pientä) punaista paprikaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

400 g broilerin jauhelihaa tai 225 g kaurajauhista

1 rkl rypsiöljyä

70 g tomaattipyreetä (1 prk)

0,5 dl hienonnettua persiljaa

suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria

100 g tacomaustettua tuorejuustoa tms.

2 dl juustoraastetta

1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan.

3. Kuori ja hienonna sipulit.

4. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla.

5. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

6. Lisää ohra, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.

7. Lusikoi täyte paprikanpuolikkaille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut