Etlarin eväät: Täytetyt paprikat
Monikäyttöiset paprikat kotiutuivat suomalaiseen ruokavalioon 1970-luvulla. Nykyisin tuoreita paprikoita popsitaan reilut kolme kiloa henkeä kohden vuodessa, missä on edelleen reilusti kasvunvaraa.
Täytetyt paprikat
1 dl ohraa
4 isoa (tai 6 pientä) punaista paprikaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g broilerin jauhelihaa tai 225 g kaurajauhista
1 rkl rypsiöljyä
70 g tomaattipyreetä (1 prk)
0,5 dl hienonnettua persiljaa
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
100 g tacomaustettua tuorejuustoa tms.
2 dl juustoraastetta
1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Siirrä paprikat öljyttyyn uunivuokaan.
3. Kuori ja hienonna sipulit.
4. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla.
5. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut sipulit ja jatka kypsennystä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
6. Lisää ohra, tomaattipyree, persilja, mausteet ja juustot. Sekoita tasaiseksi.
7. Lusikoi täyte paprikanpuolikkaille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.