Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Etlarin eväät: Paprika-linssikeitto

Paprika vaatii pitkän kasvuajan ja paljon lämpöä. Parhaiten vihannespaprikat tuottavat satoa kasvihuoneessa ja isossa ruukussa lasitetulla parvekkeella.

Paprika-linssikeitto

6 punaista paprikaa

4 valkosipulinkynttä

1,5 rkl öljyä

n. 1 tl suolaa

1–2 mietoa punaista chiliä

5 dl kasvislientä

1 rkl tomaattisosetta

2 dl punaisia linssejä

n. 1,5 tl timjamia

n. 0,5 tl mustapippuria

1. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja kannat.

2. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Lisää pellille myös kuorimattomat valkosipulinkynnet.

3. Sivele paprikoiden pinnalle öljyä ja ripottele pintaan n. 0,5 tl suolaa.

4. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä.

5. Puhdista ja hienonna chilit.

6. Jäähdytä paprikat muovipussissa, jolloin kuoret irtoavat helpommin.

7. Kuori paprikat ja valkosipulinkynnet, soseuta sauvasekoittimella kattilassa.

8. Lisää kasvisliemi, tomaattisose, linssit, chilit sekä mausteet ja loput suolasta. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.