Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Seksi vähenee mutta paranee ruuhkavuosina – asiantuntijan kolme vinkkiä sujuvaan seksielämään

Seksiä on ruuhkavuosina harvemmin, mutta se on parempaa kuin aiemmin, selviää Kaalimato.comin kyselystä.

Yli puolet lapsiperheellisistä suomalaisista on sitä mieltä, että pikkulapsiaikana luottamus kumppaniin kasvaa ja lähentyminen on tehnyt seksistä parempaa. Seksi myös auttaa jaksamaan kiireessä.

Yli kolmannes kertoo joutuvansa aikatauluttamaan seksihetket aikaisempaa tarkemmin lasten saannin jälkeen. Miehiä (33 prosenttia) seksin vähentyminen häiritsee useammin kuin naisia (23 prosenttia).

Kyselyyn vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista.

Kolme vinkkiä sujuvaan seksielämään

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen antaa vinkkejä sujuvaan seksielämään ruuhkavuosina:

1. Pidä omasta hyvinvoinnistasi huolta. Seksuaalisuus voi paremmin, kun keho ja mieli ovat tasapainossa, joten uneen, liikkumiseen ja itselle tärkeisiin asioihin kannattaa panostaa kiireisessä arjessakin.

2. Keskustelkaa kiireisen arjen haasteista. Molemminpuolinen ymmärrys toisen pään sisällä käyvästä myllerryksestä elämänmuutoksen keskellä helpottaa ja pitää yllä kumppanien välistä yhteyttä.

3. Suhtautukaa seksielämäänne uteliaasti. Naisen keho muuttuu raskauden ja synnytyksen myötä, joka voi saada myös seksin tuntumaan erilaiselta. Etsikää uusia tapoja kokea ja tuottaa läheisyyttä sekä tyydyttää kumppania.