Vinkkejä sisustamiseen: kahvit ja koiran sapuskat voi kätkeä kauniisiin purkkeihin

Keittiön tyyliä voi muokata rottinkisella hedelmäkorilla tai oranssilla retropurkilla. Saimme kuvavinkkejä paikallisilta sisustusliikkeiltä.

Ruusukuvioinen peltirasia käy hyvin myös lahjaksi ystävälle. Merja Hakala

Chiméne Bavard

Oletko kyllästynyt keittiön hyllyillä lojuviin hedelmiin tai keksipusseihin? Yksi helppo ratkaisu on hankkia sisustukseen sopivia tai sitä piristäviä säilytyspurkkeja, joita löytyy lähes jokaiseen makuun.

– On ajatonta lasipurkkia, kiinalaistyylisiä peltipurkkeja ja vaikka ystävänpäivän pikkuleipien kääreeksi sopivaa ruusukuvioista peltirasiaa, heinolalaisen sisustus- ja lahjatavaraliikkeen Ainomarian Merja Hakala luettelee.

Ajattomia raitalasipurkkeja on montaa eri kokoa. Merja Hakala

Hakalan mukaan erityisesti pienet peltirasiat tekivät kauppansa ennen joulua, koska niihin pakataan lahjaksi pipareita ja suklaata. Kesällä mökkiläiset taas ostavat isompia kannellisia purkkeja, jotka pitävät hiiret ja kosteuden loitolla.

Lahtelaisen Millan putiikin valikoimissa on tällä hetkellä paljon rottingista valmistettuja säilytysratkaisuja leiville, hedelmille, keittiöveitsille ja kapustoille.

– Niiden lisäksi suosittuja ovat posliiniset säilytyspurkit, joiden kannet ovat posliinia tai korkkia. Väri on yleensä valkoinen, ja purkeissa on usein mustaa tekstiä. Purkkeja ostavat sellaiset ihmiset, jotka haluavat käytössä olevien tavaroiden olevan nätisti esillä, sisustusliikkeen omistaja Milla Tähkänen sanoo.

Käytön lisäksi säilytyspurkki voi olla myös näyttävä sisustuselementti. 1960- ja 1970-lukujen retrotavaraa myyvän Retrosiskon hyllyiltä haetaan eniten vanhoja kahvipurkkeja ja Aarikan purkkeja. Vaikka suurin retrobuumi meni jo ohitse, moni haluaa keittiöönsä väriläiskän juuri säilytyspurkin muodossa.

– Viime vuonna ihmiset halusivat eniten keltaista ja turkoosia. Vanhassa tavarassa on vaikea ennakoida trendejä. Hiljattain eräs rouva tuli hakemaan täysin valkoiseen keittiöönsä kahta punaista purkkia. Jotkut siis valitsevat purkin pelkän värin takia, eikä merkillä ole silloin väliä, Seija Pernu tietää.

Kiinalaistyyliset rasiat sopivat itämaiseen sisustukseen.
Aarikan vanha purkki on keräilijöiden suosikkeja. Seija Pernu
Koiran nappulat ja herkut voi piilottaa keraamiseen, kaksikerroksiseen astiaan. Ylempään kerrokseen voi laittaa vaikkapa koiran herkkukeksit.
Retron ystävät arvostavat vanhaa kahvipurkkia. Seija Pernu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahdessa katkenneen voimajohtopylvään korjaaminen voi vaatia pitkänkin ajan – onnettomuus valtakunnallisestikin harvinainen
 2. Kytölän asuinalueen työmaa valuttaa savivettä Kymijärveen – "Olisi pitänyt hallita laskeutusaltailla ja padoilla"
 3. Lukijalta: Lahden keskustaa uhkaa slummiutuminen
 4. Salpausselän kisamaastojen fluoripitoisuudet tutkitaan – hiihtoladut kulkevat pohjavesialueella
 5. Tässä Suomen urheilijat viikonlopun Salppuriin
 6. Lahtelainen Tomi Amor on Cheekin levy-yhtiön uusi artisti – "Täytyy katsoa tarkasti, kenen kanssa lähtee tekemään yhteistyötä"
 7. Saksassa karnevaaliyleisöön ajanutta epäillään murhan yrityksistä
 8. Elokuvamoguli Harvey Weinstein todettiin syylliseksi seksuaalirikoksiin – vakavimmat syytteet hylättiin
 9. Leuto ja märkä talvi kuluttaa tiestöä – kerro, missä olet törmännyt pahimpiin paikkoihin Lahdessa
 10. Lahden vanhimmalla ostarilla Ruolalla riittää yhä vetovoimaa – "Yksi parhaista paikoista Lahdessa"
 11. Myrsky sai jäät taas liikkeelle, katso kuvat Vesijärven rannalta
 12. Kauppakeskus Triossa laukesi palohälytys – asiakkaat evakuoitiin
 13. Moni sanoo varautuvansa pahaan päivään, mutta kaikilla se ei onnistu – Jaana, 36, sen sijaan on kerryttänyt vararahastoa jo pitkään: "Erityisen tärkeä se on nyt, kun on perhe ympärillä"
 14. Kivimaan koululla varkaissa käyneen miehen pakomatka päättyi Mukkulaan
 15. Luontodokumentteja tekevät Petteri ja Antti Saario huomaavat ilmaston­muutoksen vaikutukset työssään: "Siitä pitää olla erityisen huolissaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.