Etlarin eväät: Pikku pitsat

Vapun keväiseen picnic-koriin pakataan pikkuiset pitsat, erilaisia kasviksia, dippejä ja hedelmiä. Hyvää vappua!

Pikku pitsat

2 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

5 dl vehnä - tai sämpyläjauhoja

täyte:

n. 200 g meetwursti- tai kinkkusuikaleita

1 dl oliiveja tai hillosipuleita

1 paprika suikaleina

oreganoa ja basilikaa

4 tomaattia

n. 100 g juustoraastetta

1 ruukku rucolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä.

3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Jaa taikina 12 palaan ja kaaviloi ne ohuiksi ja pyöreiksi pitsapohjiksi.

5. Peitä liinalla ja kohota.

6. Levitä pohjille täytteet, päällimmäiseksi tomaattiviipaleet ja juustoraaste.

7. Paista 250 asteen lämmössä 12 - 15 minuuttia.

8. Levitä ennen tarjoilua pitsoille rucolan lehtiä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut