Etlarin eväät: Linssipata

Linssipata saa makunsa lämmittävistä mausteita ja lempeästä kookosmaidosta.

Linssipata

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 bataatti

2 isoa porkkanaa

1 rkl öljyä

½ tl paprikajauhetta

½ tl chilijauhetta

½ tl juustokuminaa

1 tl currya

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

3 dl punaisia linssejä

1 tlk kookosmaitoa

suolaa, mustapippuria

1. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli, bataatti ja porkkanat.

2. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Kuullota ensin sipuleita.

3. Lisää bataatit, porkkanat sekä mausteet ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan.

4. Lisää vesi ja liemikuutio. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan.

5. Kiehauta, laske lämpötilaa ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

6. Lisää kookosmaito (ja vettä, jos tarpeen) ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

7. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää maun mukaan muita mausteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.