Etlarin eväät: Paistetut nuudelit - Pad thai

Chilijauheella tarkoitetaan mausteseosta, jossa on yleensä chilin lisäksi mm. juustokuminaa, valkosipulia, oreganoa ja suolaa.

Paistetut nuudelit - Pad thai

1 pkt (250 g) riisinuudeleita

1 kesäkurpitsa

1 paprika

1 sipuli

2 porkkanaa

2 rkl öljyä

1 kananmuna

1 dl suolapähkinöitä

1 dl tuoreita yrttejä

kastike: 3 rkl kalakastiketta, 3 rkl sokeria, 2 rkl valkoviinietikkaa, 1 rkl soijakastiketta, 1 tl chilitahnaa tai chilijauhetta

1. Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä.

2. Anna seistä noin 3 minuutta, valuta, huutele kylmällä vedellä ja laita sivuun.

3. Tee seuraavaksi kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

4. Suikaloi kesäkurpitsa, paprika, sipuli ja porkkanat.

5. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti niin, että kasvikset saavat väriä ja kypsyvät hieman. Siirrä vihannekset lautaselle.

6. Lisää pannulle tilkka öljyä ja kuullota nuudeleita öljyssä pari minuuttia.

7. Kaada ja sekoita joukkoon kastike ja anna kuumeta hetki.

8. Tee nuudelien keskelle kolo ja riko siihen kananmuna. Anna kypsyä 30 sekuntia ja sekoita.

9. Lisää kasvikset ja sekoita. Lisää lopuksi pähkinät ja hienonnetut yrtit.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut