Etlarin eväät: Pestoinen kasviskeitto

Pesto tuo makumuistoja kesän vihreästä yrttimaasta ja on helppo valmistaa myös itse.

Pestoinen kasviskeitto

3 porkkanaa

1 sipuli

2 varsisellerin vartta

3 valkosipulinkynttä

1 pieni kesäkurpitsa

4 isoa tomaattia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattipyreetä

7,5 dl kasvislientä

suolaa, mustapippuria

1 prk (400 g) kidney papuja

Tarjoiluun pestoa

1. Kuori ja pilko sipuli kuutioiksi.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja valkosipulin kynnet.

3. Leikkaa kesäkurpitsa ja varsiselleri suikaleiksi. Kuutioi tomaatit.

4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti.

5. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa, tomaattikuutiot ja kasvisliemi. Keitä noin 10 minuuttia.

6. Mausta. Lisää pavut. Kuumenna ja anna hautua hetki.

7. Tarjoa keitto pestosilmän ja leivän kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut