Etlarin eväät: Broilerisalaatti
Kevään merkit näkyvät myös ruokapöydässä. Herneenversot kasvavat nopeasti ja on ihanaa seurailla kasvun ihmettä.
Broilerisalaatti
400 g broilerin rintafileitä
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
1 rkl limetinmehua
1 avokado
250 g tuorekurkkua
1 pieni keltainen paprika
1 rasia miniluumutomaattia
ruohosipulia hienonnettuna
1 ruukku tammenlehtisalaattia
Kastike:
½ punainen mieto chili
2-3 rkl öljyä
1 rkl limettimehua
ripaus suolaa ja sokeria
koristeluun herneenversoja
1. Paista broilerin fileet pannulla kypsiksi. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
2. Halkaise, kuori ja paloittele avokado. Kaada limetinmehua avokadopalojen päälle.
3. Suikaloi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit, hienonna ruohosipulit ja revi salaatit.
4. Levitä salaatit laakealle vadille, lisää broileri viipaleet, avokadot, kurkut, paprikat, tomaatit ja ruohosipulit.
5. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään ja pirskottele kastike salaatin päälle.
6. Koristele herneenversoilla ja nauti leivän kera.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.