Etlarin eväät: Broilerisalaatti

Kevään merkit näkyvät myös ruokapöydässä. Herneenversot kasvavat nopeasti ja on ihanaa seurailla kasvun ihmettä.

Broilerisalaatti

400 g broilerin rintafileitä

1 valkosipulinkynsi

suolaa, mustapippuria

1 rkl limetinmehua

1 avokado

250 g tuorekurkkua

1 pieni keltainen paprika

1 rasia miniluumutomaattia

ruohosipulia hienonnettuna

1 ruukku tammenlehtisalaattia

Kastike:

½ punainen mieto chili

2-3 rkl öljyä

1 rkl limettimehua

ripaus suolaa ja sokeria

koristeluun herneenversoja

1. Paista broilerin fileet pannulla kypsiksi. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, limetinmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.

2. Halkaise, kuori ja paloittele avokado. Kaada limetinmehua avokadopalojen päälle.

3. Suikaloi kurkku ja paprika. Puolita tomaatit, hienonna ruohosipulit ja revi salaatit.

4. Levitä salaatit laakealle vadille, lisää broileri viipaleet, avokadot, kurkut, paprikat, tomaatit ja ruohosipulit.

5. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään ja pirskottele kastike salaatin päälle.

6. Koristele herneenversoilla ja nauti leivän kera.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut