Erilaisia mausteita käyttämällä saat vaihtelua arkiseenkin ruokaan.
Chili con carne jauhelihasta
2 isoa sipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
500 g jauhelihaa
suolaa
hieman cayennenpippuria tai chilijauhetta
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa.
3. Lisää sipulisilppu, hienonnetut valkosipulin kynnet ja jauheliha. Paista kypsäksi.
4. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla tai chilijauheella.
5. Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska, tomaattipyree, oregano ja pavut.
6. Anna kiehua hiljalleen noin viisitoista minuuttia.
7. Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kanssa.