Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Etlarin eväät: Kukkakaali-kikhernecurry

Hyödynnä ruokaan kukkakaalin varsi ja suojalehdet jos ne on hyväkuntoisia.

Kukkakaali-kikhernecurry

1 kukkakaali (n. 800 g)

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 tlk kypsiä kikherneitä (n. 250 g)

2 rkl rypsiöljyä

2 tl jauhettua juustokuminaa

2 tl korianterinsiemeniä

2 tl kurkumaa

1 tl fenkolinsiemeniä

250 ml kookosmaitoa tai -kermaa

1 dl vettä

1 tl suolaa

1 dl hienonnettua persiljaa

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi myös kukkakaalin varsi. Ota kukkakaalin suojalehdet talteen, jos ne ovat hyväkuntoisia.

2. Leikkaa kuoritut sipulit lohkoiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja valuta kikherneet.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää mausteet. Paista sekoitellen minuutin verran.

4. Kääntele mausteiden joukkoon kukkakaalilohkot ja sipulit.

5. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla noin 8 minuuttia.

6. Lisää kasariin kikherneet sekä kukkakaalinlehdet.

7. Jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmennyt. Lisää lopuksi persilja.

8. Tarjoa lisäksi haluamaasi viljalisäkettä.