Pääsiäisen lampaan rippeet hyödynnetään mehevään piirakkaan.
Savulammaspiirakka
1 pkt ruistaikinaa (500 g) tai valmista itse
150 g savulammasta
1 punasipuli
1 rkl öljyä
1 rkl tuoretta, silputtua rosmariinia
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
3 munaa
150 g juustoraastetta
1. Ota taikina sulamaan.
2. Hienonna sipuli ja kuutio savulammas pieniksi.
3. Kuullota pannulla sipuli ja lisää lopuksi savulammaskuutiot joukkoon.
4. Sekoittele hetki. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
5. Taputtele taikina voidellun laakean piirakkavuoan pohjalle. Kaada täyte päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.