Etlarin eväät: Lehtikaali-kananmunapasta

Lisäämällä ruokaan kananmunaa ateriasta tulee mukavan ruokaisa.

Lehtikaali-kananmunapasta

4 kananmunaa

200 g lehtikaalia tai mustakaalia

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

0,75 dl auringonkukansiemeniä

350 g täysjyväspagettia

2 rkl oliiviöljyä

0,5 dl vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa ja pippuria

1. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi, koska se toimii myös pastan kastikkeena.

2. Jäähdytä munat ja kuori ne.

3. Huuhdo lehtikaalit. Leikkaa veitsellä kaaleista lehtiruodit ja suikaloi lehdet.

4. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla.

5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

6. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki.

7. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Jatka kuumentamista, kunnes kaali alkaa hieman pehmentyä.

8. Kaada joukkoon vesi sekä etikka ja kiehauta nopeasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

9. Ota 1 dl pastan keitinlientä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaaliseoksen joukkoon.

10. Lisää auringonkukansiemenet ja keitinliemi. Sekoita pasta ja annostele lautasille.

11. Halkaise munat ja nosta annosten päälle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut