Nastolan kunnantaloon tulee ensi kesänä näyttely – mukana on muun muassa sarjakuvia

Näyttelytiimi tutustumassa kunnantalon tiloihin. Vasemmalla Taru-Maaria Kuparinen-Säilä, Kirsti Tonttila, Veikko Halmetoja, Pirkko Pohjoisaho-Aarti ja Liisa Helanto.

Anne Honkanen

Nastola-seura järjestää ensi kesänä näyttelyn Nastolan käytöstä poistuvassa kunnantalossa. Paikka on näyttelykäytössä uusi, sillä aiemmin Nastola-seura on järjestänyt kesänäyttelyitä Taidekeskus Taarastissa.

Tyhjä kunnantalo tarjoaa jännittävän ja inspiroivan ympäristön taiteen tekemiselle. Virastoarkkitehtuuri muuttuu tiedotteen mukaan erilaisiksi taidepoluiksi, joissa itse rakennus ja sen alkuperäinen käyttötarkoitus ovat osa taidekokemusta. Tavoitteena on luoda seudullisesti ja valtakunnallisesti kiinnostava näyttely.

-näyttelyn kokoaa maineikas kuraattori, galleristi ja kriitikko Veikko Halmetoja, joka on aiemmin koonnut muun muassa Mäntän Kuvataideviikkoja ja osaa Suomen juhlavuoden 2017 päänäyttelyistä.

Halmetoja on kutsunut näyttelyyn 20 taiteilijaa, muun muassa kansainvälistä uraa tekevän palkitun valokuvataiteilijan Elina Brotheruksen.Muut-näyttelyn taiteilijat ovat: Emma Ainala, Pira Cousin, EGS ja Sami Funke, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Vappu Rossi, Pasi Soukkala, Anna Pekkala, Aleksiina Salmi, Kirsimaria E. Törönen ja Meri Westlin.

Osa näyttelyä on Väristyksiä-sarjakuvafestari, jossa sarjakuvataiteilijat esittelevät töitään 15.–16. kesäkuuta. Festivaali alkaa Litku Klemetin ulkoilmakonsertilla 13.6. Sarjakuvafestarin suojelijana on nastolalaislähtöinen Fingerpori-sarjan tekijä Pertti Jarla.

Näyttely ja festivaali toteutetaan Nastola-seuran vapaaehtoisvoimin. Näyttely tarjoaa lisäksi kesätyöpaikkoja nuorille, jotka koulutetaan näyttelyvalvojiksi ja -oppaiksi.

-näyttely on avoinna 12.6.–18.8.

Aiheeseen liittyvää

  1. Taarasti kokonaan yhdistyksen käsiin – "Meille edullisin ratkaisu ja antaa mahdollisuuden suunnitella sekä kehittää"
    26.11.2018 19:07
  2. Yllätyskäänne: Taarastin omistus siirtyy kaupungilta Taideyhdistykselle
    22.11.2018 18:33
  3. Nastolan Väristyksiä -festivaalin työpajat ja konsertti keräsivät hyvin väkeä
    9.7.2018 18:07

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut