Nastolan kunnantaloon tulee ensi kesänä näyttely – mukana on muun muassa sarjakuvia

Näyttelytiimi tutustumassa kunnantalon tiloihin. Vasemmalla Taru-Maaria Kuparinen-Säilä, Kirsti Tonttila, Veikko Halmetoja, Pirkko Pohjoisaho-Aarti ja Liisa Helanto.

Anne Honkanen

Nastola-seura järjestää ensi kesänä näyttelyn Nastolan käytöstä poistuvassa kunnantalossa. Paikka on näyttelykäytössä uusi, sillä aiemmin Nastola-seura on järjestänyt kesänäyttelyitä Taidekeskus Taarastissa.

Tyhjä kunnantalo tarjoaa jännittävän ja inspiroivan ympäristön taiteen tekemiselle. Virastoarkkitehtuuri muuttuu tiedotteen mukaan erilaisiksi taidepoluiksi, joissa itse rakennus ja sen alkuperäinen käyttötarkoitus ovat osa taidekokemusta. Tavoitteena on luoda seudullisesti ja valtakunnallisesti kiinnostava näyttely.

-näyttelyn kokoaa maineikas kuraattori, galleristi ja kriitikko Veikko Halmetoja, joka on aiemmin koonnut muun muassa Mäntän Kuvataideviikkoja ja osaa Suomen juhlavuoden 2017 päänäyttelyistä.

Halmetoja on kutsunut näyttelyyn 20 taiteilijaa, muun muassa kansainvälistä uraa tekevän palkitun valokuvataiteilijan Elina Brotheruksen.Muut-näyttelyn taiteilijat ovat: Emma Ainala, Pira Cousin, EGS ja Sami Funke, Kalle Hamm, Mikko Heino, Einari Hyvönen, Henrik Härkönen, Arto Kettunen, Anni Kinnunen, Laura Kärki, Janne Laine, Pirita Lautala, Vappu Rossi, Pasi Soukkala, Anna Pekkala, Aleksiina Salmi, Kirsimaria E. Törönen ja Meri Westlin.

Osa näyttelyä on Väristyksiä-sarjakuvafestari, jossa sarjakuvataiteilijat esittelevät töitään 15.–16. kesäkuuta. Festivaali alkaa Litku Klemetin ulkoilmakonsertilla 13.6. Sarjakuvafestarin suojelijana on nastolalaislähtöinen Fingerpori-sarjan tekijä Pertti Jarla.

Näyttely ja festivaali toteutetaan Nastola-seuran vapaaehtoisvoimin. Näyttely tarjoaa lisäksi kesätyöpaikkoja nuorille, jotka koulutetaan näyttelyvalvojiksi ja -oppaiksi.

-näyttely on avoinna 12.6.–18.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 2. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 3. Onko nurkissasi vähälle käytölle jäänyt ompelukone tai vaikkapa teltta? Asikkalassa kerätään lahjoituksia kirjaston tavaralainaamoon
 4. Sinfonia Lahden muusikot soittivat Finlandiaa kodeissaan, videosta tuli nettihitti – näin se tehtiin
 5. Kaahari autoili Uudeltamaalta Hämeeseen, poliisi joutui takaa-ajoon - piikkimatto ja etälamautin käytössä Hollolassa
 6. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 7. Järvien vedenpinnat ajankohtaan nähden ylhäällä Hämeessä, samoin pohjaveden tasot
 8. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 9. Lahden LAD-taidekeskukseen tulee jättimäinen muraali
 10. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 11. Lahtelainen Eskolan Taide- ja Kehysliike lopettaa – yritykset hakevat nyt ahkerasti neuvoja koronavirusepidemian tuomiin vaikeuksiin
 12. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 13. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Mikä ihmeen Oomi, nyt meni tunteisiin!
 15. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.