Summer Up -festivaalia ei järjestetä tulevana kesänä Lahdessa eikä muuallakaan

Saara Larkio

Vuonna 2003 ensi kertaa Lahdessa järjestettyä Summer Up -festivaalia ei järjestetä tänä vuonna lainkaan. Sanoma-konsernin Nelonen Media Liven tapahtuma jää väliin.

Summer Upin Facebook-sivulle ilmestyi klo 13 lyhyt teksti: "Jengi, Summer Up jää breikille ja festaria ei järjestetä kesällä 2019. Lahen Puutarhajuhlilla on koettu vuosien saatossa hienoja hetkiä, ikimuistoisia keikkoja ja nähty urbaanin musan ykkösnimiä. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toivottavasti kohtaamme vielä. Peace, love and urban music."

Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen kommentoi :lle asiaa lyhyesti sähköpostitse:

- Festarikenttä on jatkuvassa ja nopeassa muutoksessa. Suomen kesässä järjestetään tosi kovia urbaanimusiikin festareita, ja Summer Upin kokonaisuus vaatii uutta pohdintaa pärjätäkseen tässä kilpailussa. Nelonen Media Liven strategia on kasvaa kannattavasti, ja yksittäisiä tapahtumia arvioidaan tätä tavoitetta vasten.

Hip hop -festivaali keräsi viime vuonna Mukkulaan noin 14 000 ihmistä, kun vielä vuonna 2015 Nicki Minaj ja muut esiintyjät houkuttelivat paikalle 26 000 henkeä. Summer Upin huippuvuosi oli 2012, jolloin yleisömäärä oli 40 000. Tuolloin pääesiintyjä oli Kapasiteettiyksikkö.

Festivaalin perusti lahtelaistaustainen Martin Mustonen, joka tunnettiin myös taiteilijanimellä Apollo. Vuonna 2007 hänen kumppanikseen tapahtumaa järjestämään tuli Oskari Hakala. Mustonen ja Hakala myivät festivaalin HimosLomille vuonna 2013, mutta jatkoivat työskentelyä festarin parissa vuoteen 2015.

Viime vuonna Sanoma kertoi ostavansa HimosLomien N.C.D. Productionin, joka järjesti myös Summer Upia. Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaali- ja tapahtumajärjestäjä. Sen tapahtumia ovat esimerkiksi Himos Juhannus, RMJ, Iskelmä Festivaali ja Tammerfest.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Pelicansin A-nuoret maalin verran alakynnessä – ottelu käynnissä, katso suora lähetys tästä
 4. Jukurit käytti paikkansa avauserässä Pelicansia vastaan
 5. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 6. Janne Jalasvaara palaa Pelicansin takalinjoille - katso joukkueen kokoonpano illan kotiotteluun
 7. Aalto, Määttä ja Kytösaho läpäisivät karsinnan – Salpausselän maailmancupissa hyppää illalla kolme suomalaista mäkimiestä
 8. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 9. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 10. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 11. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 12. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina
 13. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 14. Kapisia kettuja liikkeellä Lahden seudulla - lauha talvi suosii tautia
 15. Pelicans-pomo Pasi Nurminen luottaa, ettei kyseenalainen seuraennätys uusiudu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 27.2.2020
 2. Näppis: Mistä näkee että Salppurin kisat on tulossa? Ei mistään. Eivät osaa markkinoida. Miksei torille laiteta lipunmyyntiä ja esiintymislavaa ja ohjelmaa jne.
 3. Lahtelaismiehen Teneriffan-loma ei mennyt kuin Strömsössä, ensin tuli hiekkamyrsky, sitten koronavirus: "Mitään paniikkia ihmisillä ei tunnu olevan"
 4. "Koko paletti on aivan sekaisin" – Helsinki-Vantaan ulosmarssi näkyi Salpausselälläkin
 5. Päihtyneet autoilijat työllistivät poliisia Lahdessa keskiviikkona
 6. Kuvagalleria: Jää innoitti Etelä-Suomen Sanomien lukijoita – katso upeat kuvat
 7. Lahden vuokramarkkinat mullistuivat, asiantuntijan mielestä asuntopolitiikassa on munattu oikein olan takaa
 8. Susi on liikkunut viikon Kouvolan alueella, tulee epätavallisen lähelle ihmisiä – "Päijät-Hämeessä panikointiin ei ole syytä"
 9. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 10. Uutisanalyysi: Hallituksen massiivinen tiedotusisku koronasta taklasi epäilijät – politikointi jäi sivurooliin
 11. Lahtelaisen kenttäpiispan Pekka Särkiön aikana uskonelämä armeijassa mullistui – sotilaan virsikirjassakin on lauluja muslimeja varten
 12. Pääkirjoitus: Puolustusreservi uhkaa huveta
 13. Etlarin eväät: Uuniranskikset fetalla
 14. Millamari Uotilan Esalainen: Käytettyjen vaatteiden ostaminen pitäisi olla houkuttelevampaa, ja siihen tarvitaan myös vaatealan panosta
 15. Antti Röngän esikoisromaanin käännösoikeudet myytiin Ranskaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.