Summer Up -festivaalia ei järjestetä tulevana kesänä Lahdessa eikä muuallakaan

Saara Larkio

Vuonna 2003 ensi kertaa Lahdessa järjestettyä Summer Up -festivaalia ei järjestetä tänä vuonna lainkaan. Sanoma-konsernin Nelonen Media Liven tapahtuma jää väliin.

Summer Upin Facebook-sivulle ilmestyi klo 13 lyhyt teksti: "Jengi, Summer Up jää breikille ja festaria ei järjestetä kesällä 2019. Lahen Puutarhajuhlilla on koettu vuosien saatossa hienoja hetkiä, ikimuistoisia keikkoja ja nähty urbaanin musan ykkösnimiä. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, toivottavasti kohtaamme vielä. Peace, love and urban music."

Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen kommentoi :lle asiaa lyhyesti sähköpostitse:

- Festarikenttä on jatkuvassa ja nopeassa muutoksessa. Suomen kesässä järjestetään tosi kovia urbaanimusiikin festareita, ja Summer Upin kokonaisuus vaatii uutta pohdintaa pärjätäkseen tässä kilpailussa. Nelonen Media Liven strategia on kasvaa kannattavasti, ja yksittäisiä tapahtumia arvioidaan tätä tavoitetta vasten.

Hip hop -festivaali keräsi viime vuonna Mukkulaan noin 14 000 ihmistä, kun vielä vuonna 2015 Nicki Minaj ja muut esiintyjät houkuttelivat paikalle 26 000 henkeä. Summer Upin huippuvuosi oli 2012, jolloin yleisömäärä oli 40 000. Tuolloin pääesiintyjä oli Kapasiteettiyksikkö.

Festivaalin perusti lahtelaistaustainen Martin Mustonen, joka tunnettiin myös taiteilijanimellä Apollo. Vuonna 2007 hänen kumppanikseen tapahtumaa järjestämään tuli Oskari Hakala. Mustonen ja Hakala myivät festivaalin HimosLomille vuonna 2013, mutta jatkoivat työskentelyä festarin parissa vuoteen 2015.

Viime vuonna Sanoma kertoi ostavansa HimosLomien N.C.D. Productionin, joka järjesti myös Summer Upia. Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaali- ja tapahtumajärjestäjä. Sen tapahtumia ovat esimerkiksi Himos Juhannus, RMJ, Iskelmä Festivaali ja Tammerfest.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut