Alle kouluikäisten kerhot muutettiin maksuttomiksi Lahdessa – lakkautusuhka haihtui, kerhoissa vielä tilaa

Lahden alle kouluikäisten kerhot ovat Mukkulassa, Jalkarannassa, keskustassa, Kiveriössä ja Launeella. Colourbox

Nina Räty

Alle kouluikäisten kerhotoiminta on muutettu maksuttomaksi Lahdessa tämän vuoden alusta. Aiemmin kerhopaikan hinta on ollut noin 30 euroa kuukaudessa.

Lahdessa kerhot ovat vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle. Kaupungin sivistyspalvelut haluaa maksuttomuudella tehdä kerhotoimintaa perheille tutuksi.

Alle kouluikäisten kerhot on suunnattu kotona oleville 3–6-vuotiaille lahtelaisille lapsille. Tavoitteena on vahvistaa vuorovaikutustaitoja ja osallisuutta sekä edistää lasten ja perheiden hyvinvointia.

Kaupungin kerhopaikkoja on yhteensä 148. Kerhoissa on vielä tilaa ja kerholaisten määrä vaihtelee kuukausittain, joten paikkaa kannattaa tiedustella lukuvuoden aikana suoraan kerhoista.

Kerhoja on viidessä kaupunginosassa. Eniten vapaita paikkoja on Jalkarannan kerhossa ja Mukkulan Tanssimäen kerhossa. Lisäksi Lahdessa ovat keskustan Loviisanpässin kerho, Kiveriön Hirsimetsän kerho ja Launeen Perhepuiston kerho.

Kaikissa kerhoissa on aamupäiväryhmiä ja osassa ryhmiä myös iltapäivällä. Kerhot ovat avoinna koulupäivisin. Syys- ja talvilomalla Launeen perhepuisto tarjoaa arkisin avointa toimintaa.

Kerhojen leikkipuistot ovat suosittuja ja niissä myös lasten vanhemmat voivat tavata toisiaan. Tätä pidettiin tärkeänä myös kaupungin teettämässä selvityksessä.

Lahden kerhotoiminta oli leikkurin alla viime keväänä, mutta sivistyslautakunnan aloitteesta tämän vuoden talousarvioon varattiinkin 39 000 euron määräraha, jolla kerhot saatiin säilytettyä ja muutettua maksuttomiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuone laajenee Sokoksen kolmanteen kerrokseen
 2. Hämeen poliisipäällikkö näki helsinkiläistä alamaailmaa vuosikaudet - silti Lahdessa odotti jotain sellaista, joka sai hänet huolestumaan
 3. Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja
 4. Näpistelijä jäi kiinni kaupassa, varas Fazerin tehtaalla
 5. Asemies piinasi poliisia ja omakotialueen asukkaita koko päivän Lahden Patomäessä
 6. Entinen Vuohelan Herkku hakeutui yrityssaneeraukseen – taustalla Lahteen rakennetusta leipomosta periytyvät velat
 7. Vironviina-nettisivuston pitäjän kaikki syytteet nurin, oikeuden mukaan alkoholin nettimyynti ei ollut laitonta
 8. Jenkkifutiksen Vaahteramalja pelataan ensi syksynä Lahdessa
 9. Jukka Oksaharjun kolumni: Maakunnissa asuminen auttaa säästämään ja sijoittamaan
 10. "Kolmas vuosi oli kulttuurishokki", sanoo lahtelaistunut pietarilainen – tiukat kielitaitovaatimukset vaikeuttavat työllistymistä
 11. Saksan ampumista epäillään terroriteoksi – teossa viitteitä muukalaisuusvastaisuudesta
 12. Pääkirjoitus: Haaviston piina vain pahenee
 13. Chiméne Bavardin Esalainen: Yksinäisyyttä, sekavia suhteita ja lukuisia hittejä – kolmen englantilaisen rokkikukon vaiheissa on ollut paljon yhteistä
 14. Sibeliustalon uudet tuolit saatetaan tehdä Unkarissa, Virossa tai Suomessa: "Alihankinnassa ei ole mitään väärää", sanoo Lahden kaupungin rakennuttajapäällikkö
 15. Suosioon nousseet alkuviinit ovat vastareaktio voimakkaan teollisesti valmistetuille viineille – "Alkuviinejä yhdistää tietynlainen sielukkuus"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.