Koulukiusaamista kommentoineen sysmäläisrehtorin käytöstä käsitellään tiistaina kunnan hyvinvointivaliokunnassa

Sysmän yhtenäiskoulun kiusaamistilanne ja rehtorin kommentointi sen syistä nousi valtakunnalliseksi uutiseksi tammikuun alussa. Sami Lettojärvi

Heidi Nikunen

Sysmän rehtorin Tuula Vuorisen mediaan antamia haastatteluja ja hänen johtamansa Sysmän yhtenäiskoulun koulukiusaamisasiaa käsitellään tiistaina illalla Sysmän hyvinvointivaliokunnassa. Esityslistan mukaan hyvinvointivaliokunta keskustelee kiusaamisasiasta, medialle kiusaamisasiasta annetusta haastattelusta sen seurauksista.

Sysmän koulukiusaamistapaus ja rehtorin kommentit nousivat valtakunnalliseksi puheenaiheeksi tammikuun alkupuolella annetusta haastattelusta, jossa yhtenäiskoulun rehtori kommentoi koulunsa koulukiusaamislukuja.

Ylen MOT-ohjelma oli soittanut rehtoreille, joiden koulussa esiintyy kouluterveyskyselyn perusteella erityisen paljon kiusaamista.

Sysmän hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Jaakko Palvaila on sanonut aikaisemmin, että pitää Vuorisen lausuntoja koulukiusaamistapauksessa järkyttävinä.

Vuorinen sanoi MOT-ohjelman haastattelussa muun muassa, että kummastelee joidenkin oppilaiden tarvetta korostaa erilaisuuttaan, kuten seksuaalista suuntautumistaan ja että ajattelee näiden oppilaiden hakevan huomiota sitä kautta.

Hyvinvointivaliokunnan listalla on myös kouluhyvinvointityöryhmän perustaminen, joka liittyy niin ikään kunnassa esille nousseisiin koulukiusaustapauksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 3. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 4. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 8. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 9. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 10. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 11. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 12. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 13. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.