Lahdessa pubit sulkevat oviaan koronan takia - "Haluamme estää viruksen leviämistä ja toimia hallituksen suositusten hengen mukaisesti"

Koronavirusepidemia muuttaa isosti myös ravintoloiden arkea. Anu Vertanen
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahdessa osa ravintoloista on päättänyt laittaa ovensa säppiin koronaepidemian vuoksi. Ravintola Virasto Vesijärvenkadulla ja Hanhenpoika Rautatienkadulla kertovat Facebookissa olevansa auki enää sunnuntaina. Maanantaista lähtien ovet suljetaan määrittelemättömäksi ajaksi.

Hanhenpojan yrittäjät ja henkilökunta kirjoittavat Facebookissa haluavansa turvata kaikkia asiakkaita sekä henkilökuntaa ja heidän läheisiään:

"Nyt on keskityttävä epidemian leviämisen hidastamiseen, ja koimme että pitämällä baariamme auki, emme tähän osallistu", päivityksessä kerrotaan.

Myös Teerenpeli sulkee ravintolat toistaiseksi maanantaista alkaen. Osuuskauppa Hämeenmaa on jo sulkenut pubinsa Lahdessa, kiinni ovat Iloinen Kulkija Lahti, Las Palmas, Butcher&Banker, Bar&Bistro ja Kuja. Ruokaravintoloista Coppa on suljettu ja Prismojen yhteydessä olevien Buffaravintoloiden lounaat lopetettiin vähäisen kysynnän vuoksi, kertoo Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Lari Rusila.

- Vaikka ravintolat saisivatkin hallituksen linjausten mukaisesti olla ainakin vielä auki, olemme jo sulkeneet 12 ravintoloistamme mukaan lukien kaikki pubit. Haluamme estää viruksen leviämistä ja toimia hallituksen suositusten hengen mukaisesti, Rusila sanoo.

Rusilan mukaan vielä auki olevat ravintolat ovat palvelleet supistetuin aukioloajoin. A la carte -ravintolat tarjoavat asiakkaille vaihtoehtona mukaan otettavia annoksia.

Entä riittääkö kaikille työntekijöille työtä, kun ravintolat sulkevat oviaan?

- Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemiskaupassa työskentelee 400 ihmistä, joiden työt käyvät parhaillaan olemattomiin. Edellisen viikon aikana Hämeenmaan ravintoloista ja Sokos hotelleista Seurahuoneelta ja Hämeenlinnan Vaakunasta on jo siirtynyt kriittiseksi toimialaksi määriteltyyn marketkauppaan 160 työntekijää turvaamaan kanta- ja päijäthämäläisten kotitalouksien ruokahuoltoa, Rusila vastaa.

Myös ABC-asemien ja Sokoksien työntekijöitä on siirtynyt töihin marketteihin.

- On ollut erityisen mahtavaa nähdä, miten henkilöstöstämme on löytynyt jo nyt näin paljon halukkuutta siirtyä väliaikaisesti sinne, missä apua kipeimmin tarvitaan, Rusila sanoo.

Myös lahtelainen ravintola Tirra kertoo Facebook-sivullaan sulkeneensa ovensa toistaiseksi. Sen naapurissa sijaitseva ravintola Torvi kertoo sulkeneensa ovensa jo 14.3. ja peruneensa keikat 13.4. asti.

Juttua muokattu 22.3. kello 21.34: lisätty tiedot Hämeenmaan pubeista.

23.3.: lisätty kello 10.25 Hämeenmaan Lari Rusilan kommentit, klo 11.27 tieto Tirrasta ja Torvesta.

Korona muutti ravintoloiden arjen täysin Lahdessa

Lahden Armas aukeaa viikonlopuksi – Helsingissä tuli tappouhkauksia, ravintolat kiinni

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 5.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kolmas kuolemantapaus sunnuntaina, uusia tartuntoja kolme
 2. Mies hukkui Merrasjärveen Lahdessa
 3. Kiikunlähteellä roskaamista, Heinolassa mopoilijoita ulkoilureiteillä – ryntäys luontokohteisiin ei ole sujunut ongelmitta
 4. Lahti sai vuoden 2023 Kalevan kisat – SUL kertoi positiivisista taloustuloksista
 5. "Hämmentää, miksi puhutaan yhtä ja tehdään toista" – Venäjälle palannut ex-lahtelainen ihmettelee kotimaansa koronasekoilua
 6. Sirpa Welch, 44, on tarjoillut hampurilaisia Clint Eastwoodille ja kokannut upporikkaiden kemuissa, mutta rikkaudenkin elämä on jumissa – "Tällä hetkellä pitää improvisioida"
 7. Koronakriisi nakertaa Lahden asuntokauppaa, myyjät pelkäävät sairastumista ja ostajat lomautuksia
 8. "Olen rauhoitellut itseäni napsimalla pikkumakeisia" – Lievitätkö koronastressiä herkuilla? Stressisyömisen voi panna kuriin ja tilalle keksiä terveellisempiä vaihtoehtoja
 9. Hartolassa sijaitsevan Linna Hotellin vuokrasopimus purettiin riitaisissa tunnelmissa
 10. Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä
 11. Leppäsen perheen lapset muistavat tänään palmusunnuntaina isovanhempia virpomispuheluilla – "Oliver mietti, miten kaverin voisi saada etänä yökylään"
 12. "Ei maailmaa voi panna vuodeksi kiinni" – Matkailun tutkija Tom Selänniemi uskoo matkailualan toipuvan, mutta on huolissaan pienistä perheyrityksistä
 13. Kymiring ja MotoGP koronapandemian armoilla – MM-sarja saatetaan avata heinäkuussa Iitissä jos osakilpailuja perutaan lisää
 14. Päijäthämäläisessä kulttuurissa istuu tiukassa asenne, että pojat eivät tanssi – silti kilpatanssin lapsiparien lukumäärä on ollut nousussa Lahdessa
 15. Sote-menot syöksivät Iitin tappiokierteeseen, kunnan tase kääntyi alijäämäiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.