Hyvinvointiyhtymän Päijät-Hämeen ulkopuolella asuva työntekijä sairastui koronaan, ei altistanut muuta henkilökuntaa tai potilaita

Päijät-Hämeessä ei lauantaihin mennessä oltu todettu uusia koronatapauksia. Sami Kuusivirta

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen ulkopuolella asuva, hyvinvointiyhtymässä työskentelevä henkilö on hyvinvointiyhtymän verkkosivujen mukaan sairastunut koronavirukseen. Hänen oireensa olivat yhtymän mukaan hyvin lieviä.

Koronavirustartuntojen ehkäisy 10 ohjetta, joita jokaisen on nyt syytä noudattaa

Sairastunut henkilö ei kuitenkaan ole altistanut työtovereitaan, asiakkaita tai potilaita virukselle, sillä hän oli sairastuessaan ollut poissa töistä jo useamman päivän ajan.

Sunnuntaihin mennessä maakunnassa oli todettu kaksi koronatartuntaa. Näytteitä oli otettu yhteensä 306 kappaletta. Näin ollen Päijät-Hämeessä ei ole vielä havaittavissa koronaepidemiaa.

Hyvinvointiyhtymä sulkee kuitenkin varotoimena kaikki henkilöstöruokalat.

Henkilöstöruokailussa siirrytään annospakattuihin aterioihin tiistaista 24. maaliskuuta lähtien. Lounasta ei ole tarjolla linjastossa asiakkaan itseotettavana. Annospakatut lounaat noudetaan ja maksetaan paikan päällä henkilöstöravintolassa. 

Yhtymä selvittää myös kankaisten hengityssuojainten paikallisia tuotantomahdollisuuksia. Tämän lisäksi hyvinvointiyhtymä ottaa ensi viikolla koekäyttöön pestäviä kangasmaskeja. Tällä pyritään suojaamaan erityisesti vanhustenhuollon ja sosiaalipalveluiden asiakkaita.

Tämä kaikkien tulisi tietää koronasta: Miten suojautua ja suojella muita virukselta, jota oireetonkin voi tartuttaa?

Yhtymä valmistautuu myös tarjoamaan etäyhteyksiä yhä useammille työntekijöille. Hyvinvointiyhtymä neuvoo henkilöstöä myös välttämään kimppakyytejä. Se tulee kiinnittämään erityistä huomiota Uudeltamaalta työssäkäyvän henkilöstön perheenjäsenten sairastamisen vaikutuksiin, ja valmistautuu tarjoamaan henkilöstölle esimerkiksi vuokra-asuntoja.

Juttua muokattu 22.3. kello 15.52: lisätty uusi tieto, että yhtymän henkilöstöruokailussa siirrytään annospakattuihin aterioihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut