Lahden galleria Uusi Kipinä muuttuu Karanteenigalleriaksi

Janika Salosen mukaan kuvataiteilijoilla riittää ideoita korvaaviksi esitysmuodoiksi. Katja Luoma
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Lahtelaista galleria Uutta Kipinää pyörittävä kuvataiteilijoiden yhteenliittymä Kauno kaavailee muuttavansa Kymintien gallerian Karanteenigalleriaksi. Tilaan toivotaan esimerkiksi installaatioita, performansseja, ääniteoksia ja videotaidetta, jotka voidaan välittää verkkoon.

– Meillä on nyt mahdollisuus tehdä nopeita kokeiluita kuvataiteen mahdollisuuksista toimia virtuaalialustoilla ja kartuttaa samalla osaamista näissä asioissa, toteaa Kaunon toiminnanjohtaja Janika Salonen.

Vaikka galleria pitää ovensa suljettuna ainakin 13. huhtikuuta asti, Kaunon toiminta on ollut Salosen mukaan viime päivät "vimmaista".

– Ajatuksia uusista palveluista on ollut paljon ja Karanteenigallerian Taiteen hot line -puhelinlinja avataankin parin viikon sisällä. Myös virtuaalikierroksien, taiteilijaesittelyjen ja taiteilijakirjeenvaihtajien mahdollistamisesta on ollut puhetta, Salonen luettelee.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut