Hyvinvointiyhtymä parantaa asiakasohjausta – puhelinpalvelun rinnalle sähköistä ajanvarausta ja chat-palvelua

Yhtymän tavoitteena on, että asiointi onnistuu yhden yhteydenoton periaatteella. Aku Isotalo

Vili Uuskallio

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä parantaa neuvontaa ja asiakasohjausta. Yhtymän hallitus päätti maanantaina, että viime vuonna aloitettua uudistustyötä jatketaan kehittämishankkeena vuosina 2019–2020.

Tavoitteena on, että asiakas saa entistä helpommin yhteyden tarvitsemaansa palveluun, ja asiointi onnistuu yhden yhteydenoton periaatteella. Asiakaspalvelunumeroiden määrä vähenee merkittävästi, kun puhelinpalvelua keskitetään. Perinteisen puhelinpalvelun rinnalle tuodaan digitaalisia asiointikanavia kuten sähköistä ajanvarasta ja chat-palvelua.

Päijät-Hämeen neuvoloissa otettiin jo viime vuoden lopulla käyttöön yksi yhteinen neuvonta- ja ajanvarausnumero sekä chat. Kevään aikana yhdistetään lapsiperheiden, työikäisten ja vammaisten sosiaalihuollon neuvonta yhdeksi kokonaisuudeksi. Ikääntyneiden neuvonta on keskitetty yhtymässä jo aiemmin.

Ympärivuorokautista neuvontaa, ohjausta ja hoidon tarpeen arviointia tarjoava Päivystysapu-numero (116 117) tulee käyttöön Päijät-Hämeessä huhtikuussa. Yhtymän suun terveydenhuollon ja terveyskeskusten puhelinpalvelut uudistetaan ensi vuoden alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.