Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää asiointiapua iäkkäille, jotka eivät voi itse asioida kaupoissa tai apteekeissa

Asiointiapua suositellaan hankkimaan myös läheisten avulla. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa kauppa- ja asiointiapua iäkkäille sekä muille ihmisille, jotka eivät pysty asioimaan itse koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Yhtymän tiedotteen mukaan apua tarvitsevat voivat olla puhelimitse yhteydessä kuntien asiointipalvelua koordinoiviin numeroihin tai asiakasohjaus Siiriin sekä sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu Polkuun.

Avun piirissä yhtymän kunnista ovat Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Suomen hallituksen tavoitteena on, että yli 70-vuotiaat pysyttelevät erillään kontakteista ja väkijoukoista mahdollisuuksiensa mukaan. Myös liikkumisrajoitukset tai karanteeni voivat vaikeuttaa elintarvikkeiden ja apteekkiostosten hankintaa.

Yhtymä suosittelee hankkimaan kauppa- ja asiointiapua myös läheisten tai naapureiden avulla. Turhia kontakteja on syytä välttää, ja ostokset kannattaa jättää erimerkiksi asunnon ulkopuolelle. Lisäksi elintarvikeliikkeet, apteekit, taksiyrittäjät ja erikoistavarakaupat toimittavat elintarvikkeita ja lääkkeitä tilauksesta kotiin. Myös kunnat tarjoavat asiointiapua.

Taksit voivat hoitaa kauppamatkat ikäihmisten puolesta

Päijät-Häme

Kuntien asiointipalveluja

Kuntien omien asiointipalveluiden tiedot ja puhelinnumerot löytyvät oman kunnan verkkosivuilta. Yhtymä suosittelee seuraamaan aktiivisesti myös muita viestintäkanavia.

Asiakasohjaus Siiri (65 vuotta täyttäneet)

Avoinna ma, ti, to, pe klo 9–15 ja ke klo 9–16.

Puhelin 044 482 5050.

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu Polku (alle 65-v.)

Avoinna arkisin klo 9–15.

Puhelin 03 819 4850.

Käytössä myös chat-palvelu sekä takaisinsoittojärjestelmä.

Ohjaus- ja neuvontapalvelujen kautta järjestetään välttämätön asiointiapu yhteistyössä alueen kuntien, kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lähde: phhyky.fi

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut