Lahden Demarit: Lahti Energia pidettävä kokonaan kaupungin omistuksessa

Lahti Energia on korvannut vanhan kivihiilivoimalan uudella biovoimalaitoksella. Sami Lettojärvi
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahti Energia on pidettävä kokonaan kaupungin omistuksessa, katsoo SDP:n Lahden kunnallisjärjestö.

Lahden Demarien hallitus linjaa kannanotossaan, että energiayhtiön vähemmistöosuuden myyntiä ei ole tarpeen selvittää enempää.

Kaupunki on selvittänyt Lahti Energian omistusstrategian vaihtoehtoja syksystä lähtien. Tarkastelussa ovat viime vaiheessa olleet energiayhtiön vähemmistöosuuden myyminen sekä kiertotalouteen liittyvien toimintojen kokoaminen uuteen infrayhtiöön.

Kaupunginvaltuuston on määrä linjata mahdollisen vähemmistökumppanin etsimistä toukokuun kokouksessa. Asiaa esiteltiin valtuutetuille 12. maaliskuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lahden Sos.Dem. kunnallisjärjestön mukaan kaupungin ei pidä luopua Lahti Energian ydinliiketoiminnoista. Kunnallisjärjestö perustelee kantaansa muun muassa sillä, että Lahti Energia on onnistunut energiakäännöksessä, jossa kivihiili on korvattu kierrätys- ja biopolttoaineilla.

Lahden Demarien mukaan Lahti Energia on tärkeä toimija paikallisen ja alueellisen infrastruktuurin rakentamisessa.

– Uudet energia- ja kiertotalouden ratkaisut mahdollistavat hyvän yhteistyön kaupunkikonsernin sisällä liittyen Lahden ympäristökaupunkistatukseen.

– Kunnallisjärjestön hallitus pitää tärkeänä sitä, että lahtelaiset saavat sähkön ja lämmön kohtuullisen edulliseen hintaan myös jatkossa, kunnallisjärjestö toteaa kannanotossaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.