Päijät-Hämeessä todettiin toinen koronavirustartunta

Kari Anttinen

Päijät-Hämeessä on varmistunut toinen koronavirustartunta, kertoi hyvinvointiyhtymä keskiviikkona. Koronavirusnäytteitä on tähän mennessä otettu noin 170.

Varmistettuja tartuntoja Päijät-Hämeessä on itse asiassa todettu kolme, eli kaksi päijäthämäläistä ja yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueen potilas, jonka näyte otettiin Päijät-Hämeessä. Kyse oli helsinkiläisestä, vapaa-ajanasunnollaan etätöitä tehneestä naisesta, jonka tartunta varmistettiin 8. maaliskuuta.

Ensimmäinen päijäthämäläisen asukkaan tartunta varmistui viime perjantaina.

Hyvinvointiyhtymä muistuttaa, ettei terveysasemille pidä mennä, jos kärsii normaaleista flunssaoireista. Flunssassa pitää pysyä kotona. Ennen Akuutti24:ään hakeutumista tulisi soittaa päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117.

Koronaviruksen sähköinen oirearviokysely on otettu käyttöön ja sen pääsee tekemään yhtymän verkkosivuilla.

Yhtymä ei kirjoita tällä hetkellä sairauslomatodistuksia lyhytaikaisista sairauspoissaoloista, jos todistus tarvitaan vain työnantajaa varten. Yhtymä suosittaa myös, että työnantajat eivät vaatisi nyt sairauslomatodistuksia lyhytaikaisista sairauspoissaoloista vaan sairastunut saisi jäädä kotiin esimiehen luvalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut