Kirjasto, uimahalli ja useat muut palvelut sulkevat ovensa Sysmässä kuukaudeksi

Mikäli asukas epäilee itsellään koronavirustartuntaa, Sysmän kunta suosittelee soittamaan ensin omalle terveysasemalle, josta saa toimintaohjeet jatkoa ajatellen. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

ESS

Sysmän kunta sulkee kirjaston, uimahallin, kuntosalin, toimintakeskuksen, järjestötalon, Olavin toimintakeskuksen, iäkkäiden päivätoiminnan ja palvelunohjauksen keskiviikosta 18. maaliskuuta aina 13. huhtikuuta saakka. Kunta noudattaa hallituksen maanantaina antamaa linjausta toimista, joilla suojataan riskiryhmään kuuluvia mahdollisilta koronavirustartunnoilta.

Tämän lisäksi kunnanvirasto suljetaan asiakkailta. Asiointipiste pidetään avoinna, mutta sisään pääsee ainoastaan summeria soittamalla. Sysmä suositteleekin kuntalaisia hoitamaan asioinnin pääasiassa puhelimitse ja sähköpostilla.

Myös vierailut vuodeosastolla, hoivakoti Attendo Kaislassa sekä ryhmäkodissa ovat kiellettyjä toistaiseksi. Tämän lisäksi yli 65-vuotiaiden kiireetön hammashoito on keskeytetty.

Mikäli kuntalainen epäilee itsellään koronavirustartuntaa, neuvotaan soittamaan aina ensin omalle terveysasemalle, josta saa ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Mikäli oireet, kuten kuume, yskä ja hengenahdistus, ovat lieviä, kunta neuvoo asukkaitaan olemaan soittamatta terveysasemalle ja jäämään sen sijaan kotiin.

Asukkaiden tulee myös pysyä kotona, mikäli heillä on infektio-oireita, kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta. Asukkaita kehotetaan tuolloin välttämään myös apteekissa ja kaupassa käyntiä. Tarvittaessa apua tavaroiden toimitukseen voi pyytää puhelimitse numerosta 044 713 4589.

Sysmän sote-keskus palvelee arkisin kello 8–16 (puhelinnumero 044 494 2585) ja Hartolan terveysasema arkisin 8–16 (puhelinnumero 03 819 4302). Arkisin kello 16 jälkeen tai viikonloppuisin kuntalaisten tulee soittaa päivystysapuun numeroon 116 117.

Kunta suosittelee työnantajia myös myöntämään luvan hengitystieinfektio-oireiselle työntekijälle sekä lapsen huoltajalle olla poissa töistä omalla ilmoituksella seitsemän päivää, etteivät sairauslomatodistusten hakijat kuormittaisi terveyskeskusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.