Kritiikin Kannukset -palkinto taiteen ja tieteen välimaastossa liikkuvalle taiteilijaryhmälle

Kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen palkittiin kritiikin kannuksilla. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT

Kritiikin Kannukset -taidepalkinto myönnetään tänä vuonna taiteilijaryhmälle Honkasalo-Niemi-Virtanen.

Palkittuun ryhmään kuuluu kolme taiteilijaa: kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen.

Honkasalo–Niemi–Virtanen-ryhmä liikkuu vapaasti taiteen ja tieteen välimaastossa kohdistaen huomionsa historiaan ja esihistoriaan, kertoo Suomen arvostelijain liitto (SARV).

Ryhmä toimii tutkimuksellisesti, haastattelee asiantuntijoita ja työskentelee eri alojen taiteilijoiden kanssa. Perustelujen mukaan lopputulos on usein yllättävä sekoitus: Teokset tuntuvat keskustelevan aiheensa kanssa. Myytit, historia, kokemukset ja tulkinnat sekoittuvat tavalla, jossa keskeisempää on katsojakokemusten virtaama kuin tarkka, kiteytetty sanoma.

Valintaraati kertoo olevansa vaikuttunut tavasta, jossa kolmen taiteilijan yhteistyönä syntyy identiteetiltään aidosti monikollisia teoksia.

Suomen arvostelijain liitto myöntää Kritiikin Kannukset -tunnustuksen vuosittain suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla. Palkinto perustettiin 1961.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut