PHP Säätiö perustettu – peruspääoma viisi miljoonaa euroa

PHP Säätiö sr:n hallituksen puheenjohtaja on kauppaneuvos Timo Laine. Toni Tiainen

Anne Honkanen

PHP Holding oy on perustanut säätiön, jonka peruspääoma on viisi miljoonaa euroa. Perustettavan säätiön peruspääoma on peräisin kaupasta, jossa DNA:n osake-enemmistö myyntiin norjalaiselle Telenor Mobile Holdingille.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä Päijät-Hämeessä sekä tukea ICT eli tieto- ja viestintäteknologian liiketoimintaan liittyvää koulutus- ja tutkimustoimintaa.

Säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan tukemalla teollista aktiivisuutta edistävää koulutus- ja tiedotustoimintaa sekä teknistä ja taloudellista tutkimus-, hanke- ja valistustoimintaa; jakamalla esimerkiksi apurahoja ja avustuksia.

PHP Holding oy:n yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään viiden miljoonan euron suuruisesta lahjoituksesta perustettavaa PHP Säätiötä varten toukokuussa 2019. PHP Holding oy allekirjoitti säätiön perustamiskirjan 10. maaliskuuta.

PHP Säätiö sr:n hallituksen puheenjohtaja on kauppaneuvos Timo Laine. Muut hallituksen jäsenet ovat: Päivi Leiwo, hallituksen puheenjohtaja Oilon Group oy, Perttu Ryynänen, konsernijohtaja LSK Group oy, Juhani Saario, toimitusjohtaja, Valtteri Simola, hallitusammattilainen ja Paul Stucki, yrittäjä, hallituksen varapuheenjohtaja Orfer oy. Säätiön toimitusjohtajaksi on valittu PHP Holding oy:n toimitusjohtaja Ari Turunen.

PHP Holdingin hallitukselle ja toimitusjohtajalle muhkeat kertapalkkiot Telenor-kaupan toteutuessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut