Orimattilan koulut, kirjasto ja taidemuseo kiinni reiluksi kuukaudeksi

Orimattilan taidemuseo sulkee ovensa koronaviruksen hillitsemiseksi. Arkistokuva. Ronja Koskinen

Sohvi Auvinen

Orimattilan kaupunki on päättänyt sulkea koulunsa, kirjaston ja taidemuseon 18.3.–13.4. väliseksi ajaksi. Päätös noudattaa valtioneuvoston maanantaina antamaa linjausta. Myös kaupungin nuorten työpajat keskeyttävät toimintansa saman ajanjakson ajaksi.

Lahdessa lukiot sulkevat ovensa pikavauhtia - "Olisimme menneet kiinni ilman hallitustakin"

Koulut ja esiopetus siirtyvät etäopetukseen, jonka käytännönjärjestelyistä kerrotaan huoltajille mahdollisimman pian Wilmassa ja TietoEdussa.

Myös Erkko-lukio siirtyy etäopetukseen keskiviikosta lähtien. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään kuitenkin viime viikolla ilmoitetussa tiivistetyssä aikataulussa.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus kuitenkin järjestetään. Kaupunki toivoo, että perheet, joiden on mahdollista hoitaa lapsensa kotona, tekevät näin.

Lahti reagoi hallituksen linjauksiin välittömästi: koulut, kirjastot ja uimahallit kiinni

Esiopetusta ja perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus järjestetään edelleen niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi erityisoppilaiden lähiopetus järjestetään sitä tarvitseville. Kaupunki kuitenkin toivoo, että vanhempien ja huoltajien, joiden on mahdollista järjestää lasten hoito kotona, menettelevät niin.

Päiväkoti Kimppa ja siellä järjestettävä toiminta on kuitenkin tauolla 18.3.–13.4.

Orimattilan uimahalli ja sisäliikuntapaikat päätettiin sulkea jo maanantaina 16. maaliskuuta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut