Lahden koronapäätöksiä: koulut, päiväkodit ja kirjastot auki, Wellamo-opiston kurssit keskeytetään

Lahden kirjastot pysyvät avoinna, mutta yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi. Mirja Hussan / ESS-arkisto

Nina Räty

Lahden kaupunki teki päätöksiä, joiden avulla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Koulut ja päiväkodit toimivat mahdollisimman normaalisti viranomaisten ohjeiden mukaan. Sen sijaan leirikoulut ja koulujen ulkomaanmatkat peruutetaan.

Flunssatapausten osalta toimitaan valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

Kaikki kaupungin järjestämä ryhmätoiminta keskeytetään toistaiseksi. Wellamo-opiston kurssitoiminta keskeytetään, mutta yksilöopetusta jatketaan.

Kirjastot ovat auki, mutta niissä järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan toistaiseksi. Uimahallien allastilat ovat avoinna, kaupungin kuntosalit sen sijaan ovat kiinni. Kaupungin ohjatut liikuntaryhmät keskeytetään toistaiseksi.

Museot ovat auki, mutta opastettuja kierroksia ja ryhmäpedagogista toimintaa ei järjestetä.

Lahden palvelutorin yleisötilaisuudet perutaan. Nuorisotilat ovat auki, mutta yli sadan osallistujan tapahtumia ei järjestetä.

Kaupungin henkilöstöä on ohjeistettu koronatilanteen takia. Kaupunki suosittelee etätyön tekemistä. Työmatkat ulkomaille ja kansainväliset vierailut kaupungin yksiköihin perutaan toistaiseksi, ja tapaamisten sijaan suositaan verkkokokouksia.

Siivousta kaupungin yksiköissä on tehostettu.

Kaupungin toimintaohjeita arvioidaan ja päivitetään tilanteen mukaisesti päivittäin.

Lahti tiukentaa varautumista koronaan kouluissa: sisäliikuntapaikkoja ei käytetä, vanhempainiltoja perutaan – yo-kokeisiin osallistuvat kouluun vain näitä kokeita varten

Yo-tutkinnon reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan viikolla koronaviruksen takia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa
 3. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 4. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 5. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 6. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 7. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 8. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 9. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 10. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 11. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 12. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 13. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 14. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 15. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.